“Üdvözöljük a pokolban”: Rio rendőrség tiltakozik a pénzügyi katasztrófa előtt az olimpia

Brazília évtizedek óta a legsúlyosabb recessziót szenved, Rio aktuális kormányzója ebben a hónapban pénzügyi katasztrófát jelentett, nagyrészt a biztonságra fordított kiadások növelése érdekében, mivel a világ reflektorfénye a város felé fordul.

biztonságban élvezni fogja a város védelmét “- jelentette ki Gov Francisco Dornelles a Rio O Globo újságának. “Nagyszerű olimpián lehetünk, de ha nem hajtanak végre lépéseket, akkor ez nagy kudarc lehet.”

A Rio állam csökkentette a költségvetést az egész Sportingbet sportfogadás bónuszok fórumon, beleértve a rendőrségét is. A helikoptereket megalapozták, és a polgári rendőrség gépjárműparkjának több mint felét a gázzal való megtakarítás érdekében töltötték be.Még a tisztek fizetése is késett.

A dühös polgári rendőrök hétfőn sztrájkot szerveztek, és egy kontingens üdvözölte a látogatókat a Rio nemzetközi repülőtéren. A rendőrség és a tűzoltók nem fizetnek; A Rio de Janeiróba érkezők nem fognak biztonságban lenni. “A vágások” nagyon nagy válságot okoztak a rendőrök önbecsülésében “- mondta Szabó Ilona, ​​a rendőrség ügyvezető igazgatója. Instituto Igarape, Rio-alapú biztonsági és szociális témájú tudós. Mindezek ellenére azt mondta, hogy az utcai pajzsos tisztek segítenek elkerülni az olimpiai helyszíneken és Rio tengerparti környékén jelentkező súlyos biztonsági zűrzavart.Az olimpiai tisztviselők ragaszkodnak ahhoz, hogy a Rio pénzügyi problémái nem befolyásolják a játékok biztonságát.

Az augusztus 5-21-i játékok során mintegy 85 000 rendőr és katona – körülbelül kétszer akkora biztonsági kontingens, mint a londoni olimpia – amelyek várhatóan becslések szerint 350 000-500 000 külföldiet fognak eljuttatni egy 12 millió ember városába, ahol a fegyveres harcok, a kóborlövedékek és a gyepes háborúk a súlyosan fegyveres kábítószer-bandák között rutinszerűek.

Rio polgári rendőrsége, a katonai rendőrség járőrökkel foglalkozik, nyilatkozatában elismerte, hogy “egyes állomások” adományozott irodai felszerelést kapnak.

“Márciusban a rendőrkapitány vezetője hozzám jött, és azt mondta, hogy még csak papír, hogy kinyomtassák az incidens jelentéseket “- mondta Maria Thereza Sombra, egy 81 éves egykori tanító, aki a szomszédsági szövetség vezetője a Rio Tony Morro da Viuva területén. “Ennyire messze esettünk.Soha nem láttam ilyen rosszat. “A recesszió, amely a brazil gazdaságot tavaly négy százalékponttal zsugorodott, rendkívül kemény volt a Rio-ban. A boom évei alatt az állam több milliárd adójóváírást kapott az ipari óriásoktól kezdve a kisüzemi ékszerkereskedőkig, éjszakai klubokig, éttermekig és szerelmi szállodákig. Az adóbevételek tovább Sportingbet internetes fogadóirodák süllyedtek az olajárak csökkenésével, amelyek az állami költségvetés nagy részét finanszírozták. A helyi újságok közelmúltban jelentették, hogy az államháztartás egyensúlya egy ponton körülbelül 10 000 dollárra csökkent.Néhány állami munkás fizetését részletekben fizetik, és egyes nyugdíjasok későn kapják nyugdíjas hónapjukat. A Gov Dornelles a múlt héten pénzügyi katasztrófaállapotot jelentett, amely elősegítette a brüsszeli 2,9 milliárd dolláros ($ 860 m) a szövetségi kormány sürgősségi segélyezésében. A pénzeszközöket olimpiai biztonságra szánták – a fanning azt reméli, hogy Rio gyilkolt rendőrségének helyzete javulhat.

Időközben az adományok továbbra is segélyvonalat biztosítanak egyes rendőrőrsöknek.

Sombra A szomszédsági szövetség a helyi lakosok segítségért fordult: “Most itt az ideje mindannyiunknak, hogy egyesüljenek”. Az egyesület az adományozásra felajánlott épületeket letöltötte: papírtörlőt, papírkapcsot, tollat ​​és még a toalettpapírt is.

“Néhány ember morgott.Azt mondták: “Én már adót fizetek, miért kell újra belemenni a zsebembe?” És azt mondom: “Ha megkapod a kocsit, és szükséged van egy esetleges beszámolóra a biztosításodra, és a zsaruk nem tudják kinyomtatni , akkor akkor aggódsz az adókkal kapcsolatban? “- kérdezte Sombra.

A polgári rendőrfőnök, Fernando Veloso többször kérte az interjút.O Globo közelmúltbeli interjújában idézte: “Mi vagyunk a működési kapacitásunk határain belül, és nem tudom eldobni az összeomlás lehetőségét.”

“Nincs mód arra, hogy ne vágjon el több darabot, és ezek a vágások hatással lesznek a végtermünkre, ami a lakosságot szolgálja “- mondta, hozzátéve:” Mindent meg kellett változtatni, még az olimpiai játékok során is. ”

< p> Beth Penna Pereira, egy pszichológus a Rio csúcsminőségű Leblon szomszédságában, elsőként tapasztalta a darabokat, amikor erszényét ellopták egy környékbeli pékségben. Amikor elment a helyi körzetbe, hogy beszámoljon az incidensről, üres kézzel hagyta el.

“Az incidens jelentéshez nincs papír. Egyik nyomtató sem működik…Egy ideig nem kaptunk semmilyen készletet, “- emlékeztette a tiszt, aki azt mondta:” Többet érzek bizonytalanul, jobban védtelenül, tehetetlenebbé. “