All Blacks trener Steve Hansen kåret høy sjef for samoansk landsbyen

Tre ganger International Rugby Board Coach of the Year Steve Hansen har tjent en hyllest når newzealandske ble kåret en æres høyt sjef, eller Matai, av en samoansk landsbyen.

56-åringen Hansen fikk tittelen under en seremoni i landsbyen Vaiala i utkanten av Apia på torsdag, en dag etter at hans All Blacks laget slo sine verter 25-16 i sin første test match i Pacific.All Blacks v Samoa: den historiske spill som stoppet en nasjon | Rajiv Maharaj Les mer

New Zealand medier rapporterte at fremtredende TV-kommentator Ken Laban hadde vært en sterk talsmann for den ære fordi Hansen hadde avtalt å bringe sin side til Samoa for kampen.

“det er bare et spill av fotball, men for folk i Samoa det er mer enn det, og arven som Steve Hansen og dette All Black teamet har igjen vil bli langvarig,” Laban, som har sterke bånd med Vaiala, fortalte New Zealand Herald.

“Det ville ikke ha vært et helt sort test i Samoa uten Steve Hansen.Han fortalte meg det definerende beslutning om å godkjenne spillet fra hans perspektiv var etter at han talte til sine senior samoanske spillere i All Blacks -. Jerome Kaino, Keven Mealamu og Ma’a Nonu “

Samoa statsminister og rugby union formann Tuilaepa Sailele Maleilegaoi også deltok i seremonien, og fleipet med at hans land ville nå være åpen for flere raid av sine lovende spillere fra New Zealand.

“fra nå av vil jeg ha problemer med å beholde mine Manu Samoa gutter “, sa Maleilegaoi. “De vil alle ønsker å tjene deg, en annen fremtredende sjef.”

All Blacks bare kom i Samoa på mandag, men ble møtt av tusenvis på flyplassen og feiret med tusen mer før spillet under en offentlig parade og velkomstseremoni.Facebook Twitter Pinterest Daniel Carter er velkommen på Faleolo Airport i Apia, Samoa. Fotograf: Hannah Peters / Getty Images

“Takk. Det er en stor ære for min familie og alle svarte,”Hansen sa i kommentarer rapportert av Fairfax Media. “Det har vært en spesiell uke. Teamet og jeg har grundig likte alle i Samoa som har omtrent drept oss med vennlighet.

“Det er veldig spesielt for våre samoanske gutter som har lengtet etter å komme hjem og spille her foran sitt folk.”